Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

В РУ Троян е образувано досъдебно производство, след получен сигнал, че в периода от 29 ноември до 11 декември от производствен цех в с.Ломец са отнети елекронни платки на стругове и ножове за струг и фрезери, на неустановена стойност. Работата по случая продължават служители на РУ Троян.

На 11 декември около 00.05ч.  в РУ и РС ПБЗН Луковит е получен сигнал за пожар, в стопанска постройка в с.Дъбен.  След потушаване на пожара от луковитските огнеборци е установено изгарянето на около 200м2 покривната конструкция,  на стопанската  постройка и  на намиращите се в нея дърва за огрев, 5 зайци и 2 прасета.  Няма пострадали хора. Причините за пожара се разследват, в рамките на досъдебно производство, от служители на РУ Луковит.                                 

35-годишен жител на с.Разлив, общ. Правец е задържан за срок до 24 часа, след като на 13 декември около 22.00ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка край гр.Ябланица и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,37 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама

На 12 декември в РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 29-годишен жител на с.Румянцево, който е установен да управлява лек автомобил по ПП I-3 в посока София след употреба на алкохол. При тестване с техническо средство, е отчетен резултат от 1,65 промила в издишания въздух.

Двама жители на с.Славяни, на възраст 35 и 17 години са задържани в РУ Ловеч, след като на 13 декември полицаите са установили товарен автомобил, в който е транспортиран дървен материал, без контролна горска марка и превозен билет. Водач на превозното средство е бил 35-годишния мъж, а младежът го е придружавал. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

31-годишен от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч, след като на 13 декември при извършена му проверка, в джоб на дрехите му  полицаите са установили да държи рисково наркотично вещество – кетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама