Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

В седмицата от 07 до 13 декември ловешките пътни полицаи са установили общо 23 нарушения, за които са съставили 3 акта и 20 глоби с фиш, в рамките на специализирана операция за подобряване на пътнотранспортната обстановка в града.

На 14 декември около 17.30ч.,  на ул.“Д-р Съйко Съев“ в Ловеч  /срещу РЗИ/, с посока на движение центъра на града, 42-годишен мъж при управление на лек автомобил  е блъснал 75-годишен пешеходец, който е пресичал пътното платно. Пострадалият е настанен за лечение в ловешката болница със средна телесна повреда, но по-късно вечерта е починал. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама

28-годишен мъж от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 14 декември около 23.50ч., при управление на лек автомобил в троянско село е бил спрян за полицейска проверка и тестването му с техническо средство Алкотест-дрегер е отчело 1,33 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 14 декември около 18.30ч. на ПП I-4, в участъка между с.Микре и с.Сопот е възникнал пътен инцидент, с материални щети и леко ранен, между два насрещно движещи се леки автомобили.  На място полицейски екип е установил, че един от водачите, мъж на 58-години от София е шофирал след употреба на алкохол, като техническото средство е отчело над 1,2 промила в издишания въздух. На двамата водачи са съставени актове за нарушение на ЗДВП, а водачът от София е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Реклама