8 са новите положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

Реклама

Към 11,00 часа на 21 декември общо диагностицираните случай в област Ловеч са 2077, активните случаи са 514, като 144 от тях на болнично лечение, а 370 на домашно лечение и изолация. Излекуваните са 1450. Общият брой на карантинираните лица в областта е 532. Починалите до момента са 113.

Новодиагностицирани 8 случая, всичките в Община Ловеч:

За Община Ловеч – 8 случая – всички от едно огнище – Държавна психиатрична болнца гр.Ловеч

Реклама

  • 6 мъже на възраст от 25 до 64 г. от гр. Ловеч
  • 2 жени на 50 и 53 г. от гр. Ловеч

По повод четири пациента с повишена температура от Първо мъжко отделение на Държавна  психиатрична  болница гр. Ловеч на 18.12.2020 и положителни  бързи антигенни тестове, на 19.12.2020 г. РЗИ разпореди изследване на целия персонал и всички пациенти в отделението с бързи тестове.  От изследваните  общо 43-ма пациенти 20 са с положителен резултат от бързия антигенен тест. От персонала са изследвани 15 души, положителни са 3-ма – лекар, мед. сестра и санитар. На всички положителни лица от РЗИ е извършено пробонабиране за изследване с  PCR тест за окончателен резултат и на  20.12.20г. всички са потвърдени.

Общо установените положителни случаи в ДПБ са 23 – трима души персонал и 20 пациенти на Първо мъжко отделение. От тях регистрирани в Националната информационна система за наблюдение на Ковид до момента са 8.

При установяване на първите положителни антигенни тестове е издадено предписание  за предприемане на противоепидемични мерки в отделението. При потвърждаване на резултатите, от вчера със заповед на директора на РЗИ, Първо мъжко отделение е карантинирано до оздравяване на всички пациенти. Пациентите с положителен резултат са изолирани в самостоятелно крило и лечението им се осъществява на място, след консултации с терапевт и инфекционист. Състоянието им е задоволително, няма пациенти, нуждаещи се от кослородно лечение. РЗИ осигури на ДПБ достатъчно лични предпазни средства за персонала.

За изминалото денонощие, починалите лица в област Ловеч са:

  • мъж на 60 г. от гр. Тетевен – няма данни за придружаващи заболявания
  • мъж на 75 г. от гр. Ловеч с придружаващи сърдечно и хронично неврологично заболяване
  • жена на 83 г. от с. Дерманци с придружаващо сърдечно заболяване
  • жена на 74 г. от гр. Ловеч с придружаващи заболявания диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване
Реклама