Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

На 22 декември на територията на община Угърчин е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, с участието на служители от РУ Угърчин и ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 7 населени места, извършили са проверки на 139 лица и 88 МПС, като за установени общо 22 нарушения са съставили 5 акта по ЗБЛД, 2 по Закон за горите, 3 акта по ЗДВП и 1 по Наредба 1 на общински съвет Угърчин, както и са съставили 10 глоби с фиш.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че около 02.20ч. на 22 декември, на паркинг пред жилищна кооперация в Луковит са нарязани двете предни гуми на паркиран там лек автомобил BMW. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Луковит.

28-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок от 24 часа в РУ Угърчин, след като в хода на провеждаща се специалицзирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, при управление на лек автомобил в с.Драгана е спрян за полицейска проверка, и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употриба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

Реклама

В хода на последвалите процесуално следствени действия, в превозното средство полицаите са открили и иззели високорисково наркотично вещество с бруто тегло 2.6 грама, което при полеви тест е реагирало на кетамин. Мъжът е задържан, а в РУ Угърчин са образувани 2 досъдебни производства и служителите продължават работа по случаите.

Реклама