Информационен бюлетин ОД МВР-Ловеч

Реклама

На 25 декември около 12.45ч. в РУ и РС ПБЗН Троян е получен сигнал за пожар, в къща в с.Орешак. При гасене на огъня е открит трупа на 80-годишния собственик на имота, който е бил трудноподвижен. Изгорели са още 3м2 дюшеме, домашно имущество и са опушени около 40м2 стени. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В периода от 23 до 28 декември на територията на ОД МВР-Ловеч са регистрирани общо 6 пътни инцидента, при които са пострадали 11 човека.

На 26 декември около 00.50ч. в с.Дебнево, 26-годишен мъж от селото при управление на лек автомобил на мокър и хлъзгав път е загубил контрол върху управлението на превозното средство и се е ударил в крайпътен стълб. Водачът е откаран за преглед във ФСМП-Троян с рана на главата, прегледан е и е освободен. Пробата му за алкохол с техническо средство е отчела 0.98 промила в издишания въздух.  На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП

Реклама

На 27 декември около 12.15ч. в Ловеч, на кръстовището образувано от ул. «Княз Имеретнски» и бул. «България», 78-годишен мъж при управление на лек автомобил «Рено» не е пропуснал и е ударил движещия се по бул. «България» /път с предимство/ «Фолксваген Голф» управляван от 30-годишен мъж от града. Водачите са прегледани на място и са освободени, пробите им за алкохол са отрицателни. На водачът на «Рено»-то е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 26 декември около 13.50ч. на път lov 2204 км.1+040, 43-годишна жена от София при управление на  лек автомобил в посока с.Славщица е загубила контрол върху управлението, напуснала е пътното платно и се е ударила в крайпътно дърво. При инцидента са пострадали две жени, на 66 и 40 години и 3 деца, които са пътували в превозното средство. Те са откарани за преглед в ловешката болница. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна, съставен и е акт за нарушение на ЗДВП.

50-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит след като на 26 декември около 15.45ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и тестването му за алкохол, с техническо средство дрегер е отчело 3,15 промила в издишания въздух. Водачът е съпроводен от служителите на МВР до ФСМП-Луковит, където е дал и кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен на 26 декември сигнал, че 35-годишен мъж в явно нетрезво състояние е повредил страничните огледала на 4 леки автомобили, паркирани на ул. «Стефан Караджа» в града. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

35-годишен мъж от София е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 27 декември около 03.20ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. «Ген. Карцов» в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,9 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

23-годишен жител на с.Ъглен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч след като на 28 декември около 15.15ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември в РУ Луковит е получен сигнал от жител на с.Карлуково, че от улицата пред дома му е отнет личният му автомобил  «Фолксваген» , който е бил паркиран с ключ поставен в контакта, а от помещение в къщата е установил липсата на около 20 кг. суджуци. Незабавно криминалисти  от РУ Луковит  са започнали издирвателни мероприятия, в резултат на които са установили две криминално проявени лица на 16 и 18 години и двамата от плевенски села, които са заподозрени като съпричастни към извършената криминална проява. Малко по-късно превозното средство е открито на адрес в гр.Луковит, без видими щети, а част от отнетите хранителни продукти са върнати на собственикът им. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама