Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч

Реклама

На 7 март служители на РУ Тетевен са провели полицейска операция по широкообхватния метод и са извършили проверка на 58 МПС и 67 лица, като за установени нарушения са съставили 28 глоби с фиш и 8 акта и са връчили 8 ел.фиша.

През вчерашния ден служители на РУ Луковит и ЗЖУ-Плевен са провели полицейска операция, в хода  на която са обходили 12 населени меса на територията на община Луковит, проверили са  80 лица и  57 МПС, констатирани са 12  административни нарушения, за които са съставени  3 акта и 5  глоби с фиш по ЗДВП и са съставени 4 акта по ЗБЛД.

В РУ Луковит са образувани две досъдебни производства след получени сигнали, че от неустановена дата до 07 март са извършени две кражби от частни домове: при първата – от къща в с.Карлуково са отнети медни съдове, инструменти и др. покъщнина, а при втората – от имот в гр.Луковит липсват кафе машина, микровълнова печка и усилватели за музика. Работата по случаите продължава.

Реклама

78-годишен мъж е откаран в болница с опасност за живота след самопрострелване.

Инцидентът е станал в гр.Летница, в дома на пострадалият, а сигнал за него е получен в РУ Ловеч на 07 март в 16.25ч. На мястото на инцидента полицаите са намерили оръжие, с неустановена марка и две гилзи в него, а пострадалият е бил с огнестрелна рана на главата. При извършена проверка е установено, че 78-годишния мъж не притежава разрешително за притежание и съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 53-годишен мъж от с.Първомайци, който на 07 март около 22.30ч. е установен да управлява лек автомобил по ПП I-4 без да притежава свидетелство за правоуправление  след като същото вече му е отнето.

В РУ Ябланица  са задържани двама младежи от с.Златна Панега, на възраст 18 и 17 години по подозрение, че са извършители на домова кражба в селото, при която са отнели пчелни кошери, тенекии с пчелен мед, инструменти и др. вещи. Работата по установяване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава .

Реклама