46-годишен мъж е задържан за стрелбата в новогодишната нощ в Ловеч

Реклама

На брифинг в Окръжна прокуратура, с участието на старши комисар Милен Маринов директор на ОД МВР-Ловеч и Валентин Вълков  административен ръководител на Окръжна прокуратура бяха изнесени подробности за хода на разследването, започнало в първите часове на 2021 год.

Установен и задържан е извършителят на прострелването, той е привлечен като обвиняем за извършването на 2 престъпления, заяви Валентин Вълков. От прокуратурата подчертаха, че до разкриване на това престъпление се е стигнало след отличната оперативна работа на служителите от РУ Ловеч, ОД МВР-Ловеч и ГД „Национална полиция“.

Обвиненията на този етап са работни и са за причиняване на телесна повреда и хулиганство. Стана ясно, че процесуално-следствените действия продължават и е в ход изготвянето на съдебно-медицински и други експертизи.

Реклама

Оръжието на престъплението е незаконно притежавано – въздушна пушка приправена на малокалибрена, а 46-годишния ловчалия е обитател на апартамент в  жилищен блок , съседен на бл.327.

Мъжът е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като в следващите дни ще бъде внесено искане за постоянно задържане под стража, съобщи още Валентин Вълков.

Реклама