Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч

Реклама

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържана 32-годишна жена от града след като на 09 март около 14.20 ч. в с.Рибарица при управление на 4 колесно МПС марка Кawasaki е предизвикала лек пътен инцидент, при който е пострадал 36-годишен мъж. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна, но превозното средство е било без регистрация. По случая е образувано бързо производство.

На 09 и 10 март на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена полицейска операция в хода на която е извършена проверка на 50 МПС и 56 лица, установени са 14 нарушения, за които са съставени 5 акта и 9 глоби с фиш и са задържани 4 лица.

На 10 март около 11.00 часа в гр. Ябланица, лек автомобил «Опел» управляван от 54-годишен мъж от с.Равнище при маневра обратен завой се блъска  с л.а. БМВ Х-5, който се движи в посока гр. Ябланица и е предприел маневра изпреварване, като пресича и застъпва забраняваща маркировка М-1 „единична непрекъсната линия“. При сблъсъка са нанесени значителни материални щети по двата автомобила, а двама от пътуващите в БМВ-то – мъже на възраст 22 и 38 години са откарани за лечение в ловешката болница. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Реклама

22-годишен мъж от с.Борима е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян  след като на 09 март е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е  образувано досъдебно производство срещу 62 –годишен мъж от Ловеч, който на 10 март около 18.30ч. е нанесъл побой на 85-годишния си баща.  Мъжът е задържан в РУ Ловеч и работата по случая продължава.

РД ПБЗН

През неделния ден огнеборците са реагирали на 37 сигнали.

Три от тях са с материални щети:

  • В 12:23 ч. РСПБЗН – Ловеч реагира на сигнал за запалени сухи треви и лозя в землището на с. Дойренци. Изгорели са около 30 дка суха трева и 50 дка лозя в лозов масив. Спасени са  250 дка. лозови насаждения.
  • В 15:07 ч. РСПБЗН – Ловеч реагира на сигнал за запалени сухи треви в с. Пресяка. При пожара са изгорели  около 45 дка трева и две изоставени паянтови постройки от по 10 м2.
  •  В 17:46 ч. РСПБЗН – Тетевен реагира на сигнал за запалено ел. табло в гр.Тетевен, ул.“Баню Маринов“ Унищожен е ел. предпазител. 
Реклама