СКБ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен привлече двама национали на Сърбия по борба

Реклама

СКБ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен привлече в редиците си две изключителни попълнения. Това са Милош и Маша Перович – шампиони и национални състезатели на Сърбия. Те бяха представени официално пред кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева от Румен Трифонов – сътрудник по спортната дейност в СКБ „Г. Бенковски“. На срещата присъстваха още зам.-кметът Красимир Красимиров, бащата на състезателите и председател на Федерацията по борба в Белград – Далибор Перович, както и Юлиян Маринов – треньор на Маша в момента.

Новите състезатели на клуба по борба коментираха, че много им харесва тетевенската природа, както и факта, че посещават града от близо 5 години. За краткия си престой в клуба Маша стана вицешампионка на България на провелото се в Горна Оряховица – Държавно лично първенство по борба за кадети в кат. 65 кг., свободен стил. Милош също завоюва сребро от Държавния шампионат за кадети в кат. 71 кг. в Бургас, при класиците.

Радвам се, че такива успешни спортисти са тук и ще помагат на отбора. Надявам се, че ще обменяте опит съвместно с нашите състезатели и ще допринесете за популяризирането на клуба и града ни, каза кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева. Тя подчерта, че Общината помага с каквото може, особено на отбори, в които тренират деца. В тази връзка кметът коментира, че в новия Проектобюджет, сумата за подпомагане на спортните клубове е увеличена от 30 на 40 хил. лв.

Реклама

Г-н Трифонов благодари на д-р Бояджиева за помощта, която се оказва на клуба, както и за това, че винаги е насреща. Той каза още, че се е зародила идея за привличане на по-сериозен треньор, за да се надгради постигнатото, но времето ще покаже дали ще се стигне до тази стъпка. Преди пандемията в клуба са тренирали близо 40 деца, добави още Трифонов.

По време на срещата бе коментирана и възможността за евентуална визита на делегация от Община Тетевен в Сърбия, както и организацията по провеждането на турнир по борба в град Тетевен, но поради пандемичната обстановка все още не може да се определи неговата дата.

Реклама