17 училища от област Ловеч със сертификати за участие в Европейски ден на спорта

Реклама

17 училища от област Ловеч получават сертификати за свои събития в инициативата Европейски ден на спорта, координирана от БГ БЪДИ АКТИВЕН. Областният управител Ваня Събчева бе ангажирана от координатор „Образование“ Николета Янева да изрази благодарността на организаторите за активността им и да връчи документа. Близо 2800 ученици и 200 учители са участвали в инициативата, която се е провела в различни населени места.

Ваня Събчева посрещна директорите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Александрово, ОУ „Христо Никифоров“, ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Ловеч и зам.-директора на СУ „Св. Климент Охридски“, за да връчи сертификатите. Другите училища от областта ще ги получат от началника на Регионалното управление на образованието Еленко Начев. Това са: НУ „Христо Ботев“ Троян, ОУ „Васил Левски“ Български извор, НУ „Инж. Георги Иванов Вълков“, СУ „Алеко Константинов“, ПГСС „Сергей Румянцев“ от Луковит, ОУ „Христо Ботев“ Румянцево, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Бежаново, ОбУ „Неофит Рилски“ Дерманци, ОУ „Васил Левски“ Торос, СУ „Васил Левски“ Ябланица, НПГГСД „Сава Младенов“ Тетевен и ОУ „Георги Бенковски“ Галата.

БТ БЪДИ АКТИВЕН изразяват особена благодарност към ОУ „Васил Левски“ Торос, организирали спортен празник под надслов „Спортуващи и отговорни“. В продължение на 120 минути 85 % от децата са се включили в 6 различни активности – игри, свързани с разделно събиране на отпадъци, с популяризиране на български народни танци и състезателни и щафетни игри, като акцентът е бил едноминутен флашмоб, предаван на живо във Фейсбук с българско народно хоро. Специални внимание организаторите на инициативата след преглед на цялата документация отделят и на СУ „Алеко Константинов“ Луковит за участието на близо 80 % от учениците в 120-минутен празник „Спортът като начин на подобряване на психичното здраве при децата“ с организирани флашмоб, спортни игри, аеробика, игри с книжки от инициативата

Реклама

Реклама