Един нов положителен случай на COVID-19 в област Ловеч. Стартира масовата имунизация

Реклама

Към 09 часа 22 февруари 2021 г. общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 2713, активните случаи са 195, като 71 от тях на болнично лечение, а 124 на домашно лечение и изолация. Излекуваните са 2355. Общият брой на карантинираните лица в областта е 338.

На 21  февруари е новодиагностицирана и хоспитализирана жена на 77 г. от с. Рибарица, пореден случай от семейно огнище. Всички в семейството са карантинирани.

Няма починали за денонощието.

Реклама

На 21 февруари стартира масовата имунизация в Област Ловеч с открити 3 имунизационни кабинета – в РЗИ-Ловеч, МЦ-Троян и МБАЛ Луковит. Имунизирани са общо 79 човека – 60 в Ловеч и 19 в Троян. В Луковит не е имало желаещи да се имунизират.

Днес е изискана информация от всички имунизационни кабинети в Област Ловеч да предоставят данни часовете за провеждане на имунизации и телефони за записване за „зеления коридор“.

Обобщената информация за цялата област ще бъде публикувана на сайта на РЗИ-Ловеч и във ФБ-профила на инспекцията на 22 февруари 2021 г. Всички желаещи граждани, записали се през седмицата в съответния имунизационен кабинет, ще бъдат обхващани своевременно.

Реклама