Николай Нанков показа напредъка на АМ „Хемус” при разклон „Боаза“

Реклама

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков публикува във фейсбук профила си напредъка на АМ „Хемус” при разклон „Боаза“. В поста му се казва, че през 2024 г. автомагистралата ще е готова и от София до Варна ще се пътува комфортно, безопасно и спокойно.

По думите на Нанков, това е първият голям мост от участък 1 на АМ „Хемус”, „Боаза“ – разклон Плевен-Ловеч. Съоръжението се намира на 89+270 от новото трасе. Има общо 6 такива, като общата им дължина е 3 км, височината на някои от колоните достига 33 метра, а гредите, които трябва да се монтират на тази височина, са с тегло 49 тона. По този първи участък има общо 18 съоръжения, като 6 са виадукти, 4 надлеза и 8 селскостопански подлеза. По трасето само в този участък ще бъдат вложени около 95 000 кубика бетон и над 12 000 тона арматурна заготовка. Тоест, ако един бетоновоз превозва средно 9 куб. м бетон, това прави 10 555 бетоновоза.

„Каквото и да ви говорят нашите опоненти, ние продължаваме да работим! И през 2024 г. автомагистрала “Хемус” ще е готова. И от София до Варна ще се пътува комфортно, безопасно и спокойно. Като човек от Северна България зная колко чакана и важна е “Хемус”. Това е и един от моите ангажименти към земляците ми“, подчертава Нанков.

Реклама

Реклама