Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч

Реклама

На 15 март служители на РУ Тетевен и ЗЖУ-Плевен са провели полицейска операция на територията на община Тетевен. Проверени са 112 МПС и 152 лица, констатирани са 35 нарушения, като са съставени 11 акта, 24 глоби с фиш и са връчени 4 ел. фиша, образувано е 1 бързо производство и е задържано 1 лице.

19-годишен младеж от с.Български Извор е задържан в РУ Тетевен след като на 15 март при полицейска проверка е установен да управлява лек автомобил в Тетевен след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бърз производство.

18 мар 2019. 33-годишен мъж от Троян е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 15 март управлявания от него лек автомобил е спрян за полицейска проверка и е установено, че в портфейл на седалката има пликче с бяло кристалообразно вещество, с тегло 1 грам. При направен полеви тест веществото е реагирало на матамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

 В РУ Луковит е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 16 срещу 17 март са срязани 4-те гуми  и са надраскани вратите и стъклата на лек автомобил «Фолксваген Битъл», паркиран на улица в града. Работата по случая продължава.

Реклама

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като на 15 март, в хода на полицейска операция е извършена проверка на товарен автомобил «Форд Транзит» при която са открити 18 /осемнадесет/ пластмасови туби, всяка с вместимост 10 литра и пълни с жълта течност, с мирис на алкохол и без български акцизен бандерол, който се изисква по закон.

Колесен багер „jcb-3cx“ е обявен за общодържавно издирване след като в нощта на 15 срещу 16 март е бил противозаконно отнет от ул. „Александър Кусев“ в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 март в РУ Луковит е получен сигнал от 44-годишен мъж от града, че при извършване на ремонтни дейности на покрива на дома си е открил 3 ръчни гранати.  Незабавно е сформиран екип, който е обезопасил района около къщата, а за гранатите е информирано ФОППБ към Военно формирование 52090 гр.Долна Митрополия. На 17 март гранатите са били обезвредени по съответния ред.

На 15 март около 12.00 часа в гр.Ловеч, на ул.Иван Урумов №27 срещу ОУ „Проф.Димитър Димов“, лек автомобил «Мерцедес»Е300 управляван от 42-годишна жена е  блъснал 9-годишно момче, което е пресичало улицата. В резултат на инцидента детето е настанено в ловешката болница с  фрактура в тазовата област. Пробата за алкохол на жената управлявала автомобила е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство и се работи по установяването на 3 лица, които на 15 март около 14.00ч. под претекст, че продават чаршафи са влезли в къщата на самотноживуща жена в с.Беленци и са отнели сумата от 1250 лв. Работата по случая продължава.

14-годишно момиче е задържано за срок от 24 часа в РУ Ловеч след като на 15 март при извършена й полицейска проверка,  в чантата която е носила е открито  пакетче с 1 грам канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Луковит е задържан 55-годишен мъж от града, който е установен да управлява нерегистриран мотоциклет след употреба на алкохол /1,27 промила в издишания въздух / и без да притежава свидетелство  за правоспособност от съответната категория. По случая е образувано бързо производство.
Още едно бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано през почивните дни в РУ Луковит срещу 40-годишен мъж от с.Дерманци, който на 17 март е управлявал лек автомобил с 1,79 проммила алкохол в издишания въздух.

На 17 март в РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 41-годишен мъж от Троян, който е установен да управлява лек автомобил в Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,93 промила.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа са задържани двама мъже от гр. Троян, на възраст 24 и 22 години, които на 14 март около 19.00ч. в с.Българене са отнели тефтер със сумата от 100лв. в него от 71-годишна жена от селото.

Работата по случая продължава. 

Реклама