Моника Матева ще открие първата си самостоятелна изложба на 13 март

Реклама

Първата самостоятелна изложба на тетевенската художничка Моника Матева ще бъде открита на 13 март в Галерията на НЧ „Съгласие“ – гр. Тетевен. Поради противоепидемичните мерките, няма да има официално откриване, за да се избегне струпването на много хора по едно и също време. Желаещите да разгледат експозицията ще могат да направят това в съботния ден от 10.30ч. до 14.00ч., а също така и всеки делничен ден от 15 до 20 март – от 17.00ч. до 19.00ч.

Моника си е поставила за цел да популяризира богатата история на родния си край чрез пресъздаване на емблематични културно – исторически паметници върху платно и представянето им на широката публика.

На изложбата ще бъдат представени картини на църква „Св. Всех Святих“, гр. Тетевен, Хаджииванова къща – гр. Тетевен, Къща-музей „Васил Левски“, с. Голям извор, Бобевска къща, гр. Тетевен и др.

Реклама

Творецът изпълнява проект „С четки и бои из културно – историческото наследство на тетевенския край“ по програма „Творчески инициативи“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Проектът има за цел привличане на внимание на подрастващото поколение, като съдържанието ще бъде поднесено по забавно-образователен начин чрез инструментите на съвременните технологии и социалните мрежи. В нейната фейсбук страница – Мони Матева / Moni Mateva – Art, всяка картина е представена с подробно историческо описание за конкретния паметник.

С подкрепата на Национален Фонд „Култура“

Реклама