Временно изпълняващият длъжността Областен управител разговаря днес с ръководителите на протестиращите самодейни танцови състави

Реклама

Временно изпълняващият длъжността Областен управител Нели Митева прие и разговаря днес с ръководителите на протестиращите самодейни танцови състави. Те изразиха пред нея несъгласието си с ограничаване правото им на работа, като виждат в това дискриминационно отношение, тъй като в същото време продължават да работят други културни институции. Кристиян Костов и Маргарита Атанасова уверяваха, че по време на репетиции спазват стриктно противоепидемичните мерки и са категорични, че или забраната трябва да важи за всички, или да се разреши и на тях да упражняват дейността си.

„Считаме, че в рамките на година нашият сектор изнесе на гърба си ограниченията от COVID 19, че е налице дискриминационна практика и че в рамките на една година сме имали право на труд само три месеца. Считаме, че мерките са недопустими, целенасочени и лишени от логика“, заяви Костов пред Митева, а и в уведомлението си за протеста им.

Водещи за нас са препоръките на здравните власти, а от първостепенно значение е да се опази и съхрани здравето на всички хора. Следим ежедневно ръста на заболяемостта не само в област Ловеч, но и в цялата страна и търсим баланса, който от една страна може да съхрани икономиката, а от друга – здравето на хората, обясни временният областен управител. Двете страни се договориха да обсъдят обстановката заедно с РЗИ Ловеч утре след решенията, които се очаква да бъдат оповестени от Националния оперативен щаб.

Реклама

Реклама