Откриха високотехнологична нарколаборатория в Черни Вит

Реклама

Поредна нарколаборатория е открита на територията на област Ловеч. Това заяви на брифинг днес Валентин Вълков административен ръководител на Окръжна прокуратура Ловеч. В брифинга участие взе и ст.комисар Дончо Манов директор на ОД МВР-Ловеч.

До разкритието се е стигнало след отлична съвместна работа на служители на  ОД МВР-Ловеч и РУ Тетевен, под ръководството на прокуратурата, заяви още Валентин Вълков. При днешната поредна специализирана операция насочена срещу наркоразпространението на територията на ловешка област,  в частен имот в тетевенското село Черни Вит е открита високотехнологична и скъпо струваща нарколаборатория. За последните 8 месеца това е 6 нарколаборатория разкрита от служителите на ОД МВР-Ловеч, допълниха още от Окръжна прокуратура.

В една от постройките на територията на имота са установени съоръжения за производство на марихуана, а в друга част на къщата са открити пакети със сухо вещество готови за реализация на пазара. По думите на ст.комисар Манов , готовата продукция в такива размери по първоначална преценка е предназначена за чужди пазари.

Реклама

В хладилник в сградата за живеене е открито около 10 кг канабис, като общото количество тепърва ще се уточнява.

Образувано е досъдебно производство  по чл.354 А от НК за производство, с цел разпространение на наркотични вещества и то в големи количества. Задържани в РУ Тетевен към момента са двама мъже, един от които криминално проявен. Валентин Вълков сподели че предстои, с постановление  на ОП задържането им за 72 часа, с цел внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража. Очаква се да бъдат назначени и множество експертизи.

Реклама