Започва нова акция на „Пътна полиция“ у нас

Реклама

Проверките на пътните полицаи са в рамките на операция ROADPOL, която се провежда на територията на целия Европейски съюз. Акцията започва от днес и ще продължи до неделя.

Гл. инсп. Николай Крушарски от ГД „Национална полиция“ съобщи, че е важно да се отбележи, че утре в рамките на 24 часа без прекъсване, всички технически средства на „Пътна полиция” ще установяват превозни средства с превишена скорост. Контролът ще бъде строг на територията на целия Европейски съюз”.

„Това е един от основните начини за контрол на пътищата. Констатирани са над 400 000 нарушения за превишена скорост от началото на годината. За всички тях са съставени електронни фишове или предстои нарушителите да бъдат санкционирани”, каза още гл. инсп. Крушарски.

Реклама

Той добави още: „Санкциите за превишена скорост започват от 20 лв. за превишаване с 10 км/ч с прогресивно увеличаване спрямо самата скорост на автомобила. За последния месец април са установени 4 фрапиращи нарушения. Нарушителите са наказани с електронни фишове за 1200 и 1300 лв., които са платени на момента”.

Реклама