Засадиха нови цветни стръкчета в централната градска част на Тетевен

Реклама

Община Тетевен обнови цветните градинки в централната част на града по случай настъпващите Великденски празници. Зацветяването бе извършено от новото звено „Озеленяване, благоустройство и поддръжка“. То обхвана пешеходната част на ул. „Иван Вазов“ от ПИБ към центъра, крайречната алея, градинката пред сградата на музея, саксиите, поставени на моста срещу полицията и на този, водещ към Кооперативния пазар.

Жителите и гостите на града могат да се насладят на розова и червена бегония, тагетес – жълт и оранжев, копривка микс, импатиенс, лавандула, червено мушкато и сакъзи, както и на цъфналите японски вишни, посадени през 2019 г.

Кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева коментира, че настоящите дейности са само част от предстоящото озеленяване и зацветяване на града. Тя апелира всички за отговорно отношение и опазване на насаждения и припомни как преди време недобросъвестните жители изкъртиха новозасадените цветни стръкчета.

Реклама

Д-р Бояджиева добави, че е създадена добра организация от звено „Озеленяване, благоустройство и поддръжка“, във връзка с поддържането на по-красивия вид на зелените площи в града, чрез косене на тревните територии и подкастряне на дървета и храсти.

Реклама