Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч

Реклама

83-годишна жена от с.Балканец е предала сумата от 4000лв. на непознато лице след като на 24 март на домашния й телефон се е обадил мъж, който се е представил за лекар. Той е съобщил на жената, че нейната дъщеря е настанена в болница след злополука и за да бъде оперирана е необходима  сумата от 4000 лв.  Измамената жена е събрала парите, които са и поискани след което ги е предала на непознат мъж представящ се за санитар. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство.

В РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 46-годишен, криминално проявен мъж от града, който на 24 март около 23.20ч. е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоспособност и след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух 1,41 промила.

Служители на РУ Луковит работят по разкриването на домова кражба в с.Беленци, извършена в периода от 01 февруари до 23 март. Отнети от къщата са уреди и дрехи. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Реклама

35-годишен мъж от с.Александрово е установен и привлечен  в качеството си на обвиняемо лице за извършването на кражби на домакински съдове и прибори от две къщи в селото, в периода от 18 до 21 март.  Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

21-годишен мъж от с.Черни Вит е самокатастрофирал на 23 март около 23.30часа в селото,  при управлението на лек автомобил «Ауди» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,89 промила. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП и е образувано бързо производство.

На 22 март в РУ Троян са образувани 3 досъдебни производства за притежание на наркотични вещества. Трима  младежи от града са задържани за срок от 24 часа.
 – 16 годишен младеж е задържан след като в обитаван от него имот в Троян полицаите са открили и иззели 11 хартиени пакетчета, сгънати по спецефичен начин и съдържащи суха зелена тревиста маса с общо тегло 6.2гр. При извършен полеви тест  веществото е реагирало на „канабис“.
–  18 годишен  е задържан след като от апартамант обитаван от него е иззет пакет с 8,6 грама суха тревиста маса, реагираща при полеви тест отново на канабис.
– 17 годишен троянчанин е задържан след като в жилището му полицаите са открили пакетче с 1,4 грама канабис.
РУ Троян продължава работа по случаите.

Реклама