Община Тетевен участва в 18-то издание на Туристическа борса „Вашата Ваканция” – гр. Бургас

Реклама

Изложението се проведе от 13-ти до 15-ти май, в изложбен център „Флора“, в морската градина на гр. Бургас

Специализираното изложение е първото присъствено за страната и за Бургас след кризата, предизвикана от COVID-19 и дава старт на Туристически сезон – 2021.  Проявата се организира по инициатива на Бургаска регионална туристическа асоциация под патронажа на Министерство на туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас. В туристическото изложение се представиха над 25 участници, презентиращи различни и интересни възможности за туризъм и отдих. Своите туристически продукти представиха общините Бургас, Варна, Несебър, Созопол, Приморско, Средец, Камено, Тетевен, Силистра, Стрелча и Карлово, както и к.к. Слънчев бряг. Със собствени щандове участваха и ПП „Странджа“ и СНЦ „Зелена Странджа“.

На щанда на Община Тетевен бяха представени и разпространени рекламни и информационни материали за природните и културно-исторически забележителности, атракции, активен отдих в планината, възможности за настаняване, предстоящи празници и събития, в т.ч. и Празника на тетевенската саламура. Щандът беше посетен от областния управител на област Бургас – г-н Вълчо Чолаков, от председателя на Бургаската регионална туристическа асоциация – г-жа Соня Енилова, представители на местни, регионални и национални медии, както и от стотици граждани от гр. Бургас.

Представители на над 25 туроператори и туристически агенции от Бургас, Варна, София, Шумен, Стара Загора, Русе, Пловдив, Хасково и др. лично се запознаха с туристическите продукти и услуги, възможностите за организирани и индивидуални туристи, които се предлагат на територията на община Тетевен.

Реклама

Най-голям интерес сред посетителите на щанда на Община Тетевен предизвикаха възможностите за активен отдих сред природата – предложенията за екопътеки и веломаршрути, възможностите за настаняване както и многобройните опции за посещение на обекти, свързани с културно-историческото наследство.

Реклама