Тетевен отбеляза 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Реклама

Празничния ден в Тетевен започна с концерт на самодейните състави на НЧ „Развитие 1931“ с. Рибарица, НЧ „Христо Ботев 1941“ с. Васильово и НЧ „Ариф Дженин 1961“ с. Глогово, след което кметът на града – д-р Мадлена Бояджиева поздрави събралите се. Директорът на НУ „Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен – Ирена Филипова също отправи своето приветствие по случай празника.

След концерта на читалищата, д-р Бояджиева връчи почетни грамоти на учители от училищата и детските градини за съществен принос в развитието на образователното дело, отдаденост към децата и тяхната успеваемост, за прояви на творческо, нетрадиционно мислене и търсене на иновативни подходи за обучение.

Грамоти получиха и всички читалища от общината за съществен принос в съхраняването и развитието на българската култура и изкуство.

Реклама

В отбелязването на празника се включиха зам.-кметовете Борис Врабевски, Тони Стоев и Красимир Красимиров, председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева, учители, ученици, жители и гости на Тетевен.

Малко преди да започне официалната част, д-р Бояджиева и г-н Врабевски разгледаха изложбата на младия художник Радостин Васков, който им показа своите картини и разказа подробности около създаването им.

Реклама