СКО „Вежен Тетевен“ спечели 2 златни и 3 бронзови медала от държавните шампионати по ориентиране в гр. Баня

Реклама

От 14 до 16 май в гр. Баня, Карловско, се проведоха държавните шампионати по ориентиране в дисциплините спринт и дълга дистанция, щафетните бягания за състезателите от възрастовите групи от 12 и 18 г., както и ветеранският Държавен Мастърс шампионат. Отборът на СКО „Вежен Тетевен“ взе участие с 22 свои състезатели в отделните дисциплини.

Спринтът в Баня предложи съвременен прочит на модерното спортно ориентиране, като съчета прецизна работа, скорост, бързо мислене и взимане на решения, както и някои моменти, които вкараха в капан някои участници.

При момчетата надпреварата премина с много динамика и емоции. При момичетата само 16 секунди не достигнаха на Петя Петкова от „Вежен Тетевен“ и тя трябваше да се задоволи с третото място във възрастова група Ж14, в конкуренция с повече от 50 състезателки от цялата страна. При мастърс групите държавен шампион стана Младен Маринов /М65/ в конкуренция от 20 състезатели, а при М55 Стефан Стефанов завоюва призовото трето място от 25 състезатели. 

Реклама

Дългата дистанция в северната част на гр. Баня изненада доста състезатели с неособено тежък физически терен, но за сметка на това изключително техничен и осигуряващ безброй възможности за грешки и лоши преценки.

Петя Петкова отново показа високата си класа и концентрация и този път не позволи на конкурентките си да я изпреварят и завоюва безапелационно титлата Държавен шампион в дълга дистанция, а Младен Маринов остана трети в своята група.

Последният ден по традиция остана за щафетните бягания, които както винаги дойдоха “за десерт” в напрегнатия о-уикенд. Както винаги те предложиха много емоции и обрати. За съжаление обаче нашата щафета при Ж18 в състав Славена Петкова, Петя Петкова и Виолета Борисова след ожесточена битка и себераздаване не успя да се пребори за медал и остана на четвърто място, на скромните 30 сек. от почетната стълбичка.

Реклама