Неправоспособни и под въздействието на наркотици мъж и жена бягат от полицията

Реклама

Мъж на 30 години и жена на 28 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като вчера около 12.00ч. на ПП I-4 в района на „Боаза“,  лек автомобил не е спрял на подаден със стоп палка от страна на полицейски патрул сигнал и е продължил към с.Торос. Там превозното средство е спряно от друг автопатрул на РУ Тетевен.

Установено, в хода на последвалата полицейската проверка е, че двете лица в колата – мъж на 30 и жена на 28 години са неправоспособни, а тестването им за наркотични вещества с техническо средство дрегер ,,drugchek 3000 stk 6″, е отчело наличието на «амфетамин» и «метамфетамин» и при двамата. Жената доброволно е предала на полицейските служители опаковка, със съдържащо се в нея бяло кристалообразно вещество и с бруто тегло 2 грама, което при направен полеви тест е реагирало на „метамфетамин“.

Изяснява се кой от двамата е шофирал превозното средство и не се е подчинил на подадения полицейски сигнал. По случая са образувани 3 досъдебни и 1 бързо производство и работата продължават служителите на РУ Тетевен.

Реклама

Реклама