Изабела Янкова спечели златото в Пампорово

Реклама

От 17 до 20 юни в Пампорово се проведе седмото поредно издание на традиционния “Пампорово байк фест”, който и тази година е най-голямото международно събитие в планинското колоездене в България и региона, предаде sportal.bg.

Над 150 човека от 10 нации участваха в събитието, което включваше в програмата си 1 кръг от iXS Downhill Cup, състезание от клас 1 на Международния колоездачен съюз, носещо точки за световната ранглиста, 2 кръг от “Виваком даунхил сериите” и 3 кръг от Детските даунхил серии.

Много оспорвана бе надпреварата по състезателните трасета на Велопарк Пампорово, които са едни от най-техничните и трудни в страната, а в комбинация с валежите и лошото време бяха изключително предизвикателни и допълнително затрудниха участниците.

Реклама

В неделния ден се проведоха финалите на голямото състезание, където конкуренцията беше на много високо ниво, със засилено международно участие на елитни състезатели от цяла Европа. Надпреварата беше зрелищна и се излъчваше на живо от 11 камери по трасето.

При дамите класирането оглави Изабела Янкова, отново от Райдърс Юнайтед, следвана от Карола Фавоино от Италия и Виктория Гончева от клуб Гравити. При ветераните първото място спечели Джорди Баго от Италия, а при младежите под 19 първи се класира Александрос Топкароглу от Гърция.

Победителите си разделиха паричен награден фонд от над 5000 лева, както и много предметни награди.

С Пампорово байк фест бе даден и официален старт на летния сезон в Пампорово, а основните акценти в курорта тази година са нови пешеходни и вело маршрути, специално разработени медицински и здравни програми, пост-ковид възстановяване, горска терапия и други.

Реклама