Официално бе открита новата спортна площадка в с. Български извор

Реклама

На 3 юли в с. Български извор официално бе открита новоизградената спортна площадка, намираща се непосредствено до основното училище, детската градина и центъра на селото.

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, кметът на с. Български извор – Исай Данг, зам.-кметът на Тетевен Тони Стоев и директорът на  ОУ „Васил Левски“, с. Български извор – Пламен Маринов официално прерязаха лентата на съоръжението.

Г-н Данг благодари на всички, които са съдействали за реализирането на спортната площадка, както и на дарителите, подпомогнали допълнителните дейности извън рамките на проекта.

Реклама

Д-р Мадлена Бояджиева също поздрави присъстващите и спомена, че е много радостна от завършването на модерното спортно съоръжение, като отправи апел към подрастващите да го използват повече, защото спортът е здраве. Тя обърна внимание, че Община Тетевен е сред малкото Общини с толкова одобрени проекти по Програма за развитие на селските райони.

На събитието присъстваха още зам.-кметът на Тетевен – Красимир Красимиров, общински съветници, жители и гости на селото.

Музикална програма изнесоха децата от НЧ „Христо Ботев 1897“ – с. Български извор, след което се проведе демонстративна футболна среща между отборите на Община Тетевен и с. Български извор.

Дейностите са част от проект „Изграждане, оборудване и обзавеждане на спортна инфраструктура, ситуирана в прилежащ терен на ОУ „В. Левски“ в с. Български извор, община Тетевен“. Проектът е на стойност: 96 292,28 лева без ДДС и се финансира от Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Основните дейности по проекта са ремонт на съществуваща открита площадка за спортна дейност, в дворното пространство на училище „Васил Левски“, изграждане на мини футболно игрище и бордюри около него. Монтирани са изкуствена трева, футболни врати, LED прожектори и триредова мобилна трибуна. Дейностите включват още изграждане на „Стрийт фитнес комплекс на открито“ и монтиране на каучукова ударопоглъщаща настилка; монтаж на метална врата за двора на спортната площадка; реконструкция на ограда с височина на плътната част до 1.27м и декоративни пана с височина до 2.20м от прилежащия терен.

Реклама