Валя Балканска изнесе концерт в Български извор по случай традиционния събор на селото

Реклама

През изминалите почивни дни в Български извор се проведе традиционния събор на селото, с богата и разнообразна програма. Той беше открит от кмета на селото Исай Данг и кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева още в петък вечер. Г-н Данг благодари за подкрепата и съдействието както на д-р Бояджиева, така и на всички останали, оказали съдействие при организацията на събитието.

Програмата започна с музикално-танцови изпълнения на децата от НЧ „Христо Ботев 1897“ – с. Български извор, след което дойде моментът за концерта на народната певица Валя Балканска и големият майстор гайдар Петър Янев. Вечерта завърши с тържествена заря.

През съботния ден бе организиран футболен мач за ветерани, а вечерта се състоя нов концерт на изпълнителката Ани Хоанг.

Реклама

Съборът завърши в неделя, когато се проведоха т. нар. Народни борби – турнир финансиран от Община Тетевен и част от Спортния й календар за 2021г. В него се включиха голям брой участници в различни категории и възрастови групи. Състезанието бе открито от кмета на Български извор Исай Данг и кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, които пожелаха успех на всички състезатели. Сред присъстващите бе и зам.-кметът на Тетевен Красимир Красимиров.

Реклама