На 24 и 25 юли в с. Рибарица ще се проведе „Празника на народния обичай и автентичната носия“

Реклама

На 24 и 25 юли село Рибарица ще се превърне в притегателно място за ритми и звуци от всички фолклорни области в страната. Поводът е поредното издание на „Празника на народния обичай и автентичната носия”, който ще се проведе в историческата местност „Костина“. Участие във фестивала ще вземат колективи от цялата страна, съревновавайки се за призови места и награди.

Събитието ще бъде открито на 24 юли от 10:00ч., след което ще започне конкурсната програма, която ще продължи и през следващия ден. Първият ден от събитието ще завърши с Юбилеен концерт на Танцов състав „Рибарски бисери“, при Сдружение – Рибарица 2015, а неговото начало е в 18.30 ч. През дните на фестивала ще се предлага и местна кухня – боб и саламура.

Целта на празника е възстановяването на народните традиции, пресъздаване на местния бит и фолклор, както и представяне на народни носии от всички фолклорни области в страната, давайки възможност на гостите и туристите на курорта Рибарица да се докоснат до всичко това, на фона на прекрасната природата. Интереса към събитието е нестихващ, а желанието на организаторите е да посрещат все повече пазителите на българския фолклор и обичай.

Реклама

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА:

24 ЮЛИ /СЪБОТА/

  • 10.00 ч. – Откриване
  • 10.30 – 18.00 ч. – Конкурсна програма
  • 18.30 ч. – Юбилеен концерт на Танцов състав „Рибарски бисери“ при Сдружение – Рибарица 2015

25 ЮЛИ /НЕДЕЛЯ/

  • 10.00 ч. – 16,00 ч. Конкурсна програма
  • 17.00 ч. – награждаване на участниците
  • 18.00 ч. – закриване на празника
Реклама