10 глоби и 2 акта след полицейска операция за подобряване на пътно-транспортната обстановка в Тетевен

Реклама

В Тетевен, през вчерашния ден, е проведена полицейска операция за подобряване на пътно-транспортната обстановка в града, при която полицейските служители са извършили проверка на 62 лица и 43 МПС, като за установени 12 нарушения са съставили 10 глоби с фиш и 2 акта.

На 21 юли на територията на община Луковитн е проведена специализирана полицейска операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места, с участието на полицаи от РУ Луковит и от ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия са обходени 12 населени мeста, полицаите са проверили 139 лица и 115 МПС, като за установени 34 административни нарушения са съставили 10 акта и 21 глоби с фиш по ЗДВП, както и 3 акта по ЗБЛД.

По време на операцията и след получен сигнал е извършено претърсване в частен дом в с. Петревене, обитаван от 38-годишен, криминално проявен. Открито и иззето от полицейските служители е огнестрелно оръжие – пистолет, калибър 9 мм., без сериен номер и с два празни пълнители за него. Мъжът е задържан за срок до 24 часа , а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Луковит.

Реклама

Реклама