Двама младежи от с.Галата са задържани в РУ Тетевен

Реклама

Двама младежи от с.Галата, на възраст 19 и 17 години са задържани в РУ Тетевен след като в нощта на 02 срещу 03 април в съучастие с 16-годишно момиче са отнели  накити и дебитна карта от частен дом в селото.  Младежите са установени след проведени незабавни издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, а в хода на работата е изяснено, че 17-годишното момче е извършило и неправомерно теглене на парична сума от откраднатата дебитната карта от АТМ устройство в с.Български извор.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

56-годишен мъж е починал при пожар в с.Малък извор. На 03 април в 23.29ч. екип на РС ПБЗН-Ябланица е реагирал на сигнал за пожар в стопанска постройка в с. Малък извор. След локализиране на огъня, в едно от помещенията са открити останки от труп, като по данни на роднини и съседи преди възникването на произшествието в къщата се е намирал 56-годишният и собственик. Унищожени от огъня още са около 100 м2 покривна конструкция и домашно имущество, а намесата на огнеборците е предотвратила  разрастването на пожара  върху две съседни сгради.
Причините за инцидента са в процес на изясняване и по случая в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство.

Вчера около 22.00ч. в РУ Луковит се е явил 22-годишен жител на града, който е заявил че няколко часа по–рано в центъра на Луковит е бил поканен да се качи в лек автомобил «Мерцедес» управляван от познато му лице и двама непознати пътника, с цел изясняване на финансови взаимоотношения.
Според потърпевшият при разклона за гр.Ябланица автомобилът е спрял, тримата мъже са му нанесли побой след което са му отнели мобилния телефон и сумата от 320 лева и са го оставили да се прибере пеша.
Полицията в Луковит е започнала незабавно работа по случая, образувано е досъдебно производство и е уведомена РП-Луковит. Превозното средство е установено и е обявено за общодържавно издирване.

Реклама

17-годишен младеж е задържан за унищожаване на контейнери за отпадъци в Троян. На 04 април около 00.50ч. в РУ Троян е получен сигнал за горящ пластмасов контейнер за отпадъци на кръстовище на ул.“Ген. Карцов“ и ул.“Македония“,  а малко по-късно в ж.к. „Лъгът“ в интервал от 15 минути са установени запалени още 10 контейнери /от тях 5 метални  и 5 пластмасови/ , като три са унищожени напълно. В резултат на проведени незабавни издирвателни мероприятия е установен и задържан един от извършителите  – 17 годишен младеж от града. По случая е образувана  преписка  и РУ Троян продължава работа.                                        

На 03 април около 18.45ч. в РУ Ловеч е получен сигнал за счупен с камък прозорец на двоен стъклопакет, на адвокатска кантора разположена на ул. «Търговска». По случая е образувано досъдебно производство.

Реклама