Кметът на Тетевен се срещна с представителния отбор и юношите на Националната украинска федерация по Чирлидинг

Реклама

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева се срещна със състезателите от националния отбор и юношите на Украйна по Чирлидинг. Мажоретките са в Тетевен като част от подготовката им за предстоящото Световно първенство.

Заедно със състезателите, които са петкратни Световни шампиони, бе и президентът на Националната украинска федерация по Чирлидинг – Юрий Крикун (космонавт и журналист). Срещата им с д-р Бояджиева премина в изключително добронамерена атмосфера, като и двете страни си обещаха догодина отново да се срещнат тук.

Ще припомним, че Международният съюз по мажоретен спорт, член на който е Националната украинска федерация по Чирлидинг, получи олимпийско признание на Общото събрание на МОК в Токио, което дава голям шанс за включване на спорта в олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г.

Реклама

Чирлидингът (на английски: cheerleading) е дейност, при която участниците приветстват екипа си като форма на насърчение. Тя може да варира от скандиране на лозунги до интензивна физическа активност. Може да се изпълнява за мотивиране на спортни отбори, за забавление на публиката или за състезание. Мажоретните изпълнения съдържат компоненти на акробатика, танци, скокове, скандирания и каскади.

Реклама