Община Тетевен отбеляза Международния ден на младежта

Реклама

По повод 12 август – Международния ден на младежта, доброволците от БМЧК – Тетевен, БЧК и БМЧК – Ловеч, със съдействието на Община Тетевен, бяха подготвили забавни и интересни игри на пл. „Сава Младенов“.

Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева поздрави събралите се младежи и деца, като им пожела здраве, щастие, енергия и воля за реализиране на всичките им мечти и начинания.

По време на инициативата бяха раздадени подаръци и награди, а доброволците от БМЧК – Ловеч демонстрираха как и кога се оказва първа долекарска помощ на човек в беда. В края на събитието бяха раздадени грамоти на участниците, а на площада бе изрисуван надпис: 12 август – Международен ден на младежта, около който всички си направиха обща снимка.

Реклама

Бяха връчени и още едни награди на доброволците от БМЧК – Тетевен, които получиха сертификати от Българския червен кръст за тяхната отдаденост, ентусиазма и приноса към хуманитарните каузи на БЧК и оказаната помощ на нуждаещите се в България.

На 17 декември 1999 г., с резолюция на Общото събрание на ООН, датата 12 август е приета за Международен ден на младежта. На този ден се препоръчва да бъдат организирани публични събития и инициативи, насочени към младежките проблеми и отчитайки потенциала на младежта като партньори в днешното глобално общество.

Реклама