Вече 12 години в Тетевен се провеждат Пролетните волейболни турнири

Реклама

В дните от 18 до 19 май 2019 г. в гр. Тетевен се проведе първият от веригата Пролетни волейболни турнири за любители, които вече 12 поредни години събира приятели на волейбола от цяла България. Традиционно, събитието се проведе с подкрепата на Община Тетевен, като част от програмата на Общинските майски празници и бе организирано от ВК „Тетевен Волей“ – гр. Тетевен.

В двата състезателни дни се проведоха 8 срещи по схема „всеки срещу всеки“, като участие взеха три отбора на любители от гр. София – „Сердика Волей“, „КСВ“ – София и „Отборко“ и отборът на юношите на тетевенския клуб.

Купата на турнира заслужи отборът на „КСВ“ – София, сребърните медали взе тима на „Отборко“, а бронзовите отличия получиха юношите от Тетевен. Четвъртото място остана за „Сердика Волей“. Наградите на участниците връчи Камелия Кънчева – Началник на отдел „Хуманитарни дейности, спорт и туризъм“ в Община Тетевен.

Реклама

Предстоят още 4 турнира, като победителят от всеки от тях се класира по право на финалния Есенен любителски волейболен турнир през септември. Следващият турнир с уточнени дати ще се проведе на 1 и 2 юни.

Реклама