Пет спортни турнира се проведоха по време на ежегодния събор в Глогово

Реклама

Пет спортни турнира бяха организирани на 29 юни 2019 г. с финансовата подкрепа на Община Тетевен по време на ежегодния събор на село Глогово. Събитията се проведоха под патронажа на Николай Нанков – Зам.-министър на регионалното развитие, като техен главен организатор бе Асен Манев – общински съветник в Община Тетевен.

Жители и гости на Глогово има възможност да наблюдават съревнования по мини футбол за деца и възрастни, както и турнири по шахмат, волейбол и борба.

За Купата на Кмета на Община Тетевен в турнира за деца се бориха пет отбора – „Вихър“ – с. Глогово, „Светкавица“ – с. Градежница, „Пещера“ – с. Галата, „Галата 2“ – с. Галата и „ Бенковски“ – гр. Тетевен , като след оспорвани битки на зеления терен трофеят бе завоюван от отбора на „Вихър“ – с. Глогово. На второ място се класираха младите надежди на ФК „Бенковски“ – гр. Тетевен, а трети в подреждането станаха „орлетата“ на „Галата 2“. Като най-добър вратар бе отличен Атанас Младенов от „Вихър“ – с. Глогово. Голмайстор на турнира стана талантливата Фидана Манчева от „Галата 2“ – с. Галата, а за най-полезен играч бе избран Веселин Ангелов от „Светкавица“ – с. Градежница.

Реклама

Във футболния турнир при мъжете се впуснаха 10 отбора. След оспорван финал срещу отбора на „Сините“ от с. Глогово, първи се класира отборът на ФК „Етрополе“ – гр. Етрополе с гол преднина за крайното 3:2, а третото място остана за ентусиастите на „Селесао“ отново от с. Глогово. Най-добри във волейбола пък се оказаха от „Глогово Волей“, докато при шахматистите гросмайстор на турнира бе Красимир Пламенов, следван от Александър Киров. Зрелищните традиционни борби събраха стотици зрители, като там победителите бяха наистина много, с оглед на тегловите категории в съревнованията.

Наградите на победителите във футболния турнир за деца връчи Свилен Русинов, Зам.-кмет на Община Тетевен, който за пореден път изрази радостта си, че както културните, така и спортните традиции в селата в общината се почитат с нестихващ ентусиазъм.

Реклама