Тетевен със стабилно представяне в НВЛ Висша лига

Реклама

Тетевен Волей завърши стабилно сезона на шесто място в група А на НВЛ Висша лига 2019г.
В един полусезон с много контузии на ключови играчи тетевенци постигнаха две победи и пет загуби, като събраха актив от 7 точки, които им отреждат място извън зоната на изпадащите и възможност дори за атака на първите две места.

Да припомним, в първия кръг “зелените“ загубиха злощастно от Сливнишки герои с 3:2 гейма, повеждайки 0:2 и изпускайки победата. Последва нова драма с Ботев Луковит, където тетевенци водеха при 2:2 гейма с 12:9 точки, но отново изпуснаха победата. В мача от трети кръг момчетата на Петър Мечкаров отстъпиха с 3:0 гейма като гост на Славия София, но по–голямата загуба бе контузията на Мартин Дънев, който скъса ахилес и така до края на сезона практически тетевенци останаха без диагонал при отсъствието на другите двама на този пост – Емилиан Мирчев и скъсалият менискус Кристиан Цветанов. В следващия кръг “зелените“ постигнаха първа победа с 3:2 гейма, като домакин над Ботев Ихтиман. Последва достойно представяне, но загуба като гост на един от лидерите в групата Град Белоградчик с 3:1 гейма. В предпоследния кръг тетевенци надделяха категорично над съседите от Изгрев Ябланица с 3:0 гейма, а в последния мач за полусезона отстъпиха със същия резултат при гостуването си на другия лидер в групата Звездец Горна Малина.

В турнира за Купата на България тетевенци се представиха отново на ниво, въпреки нови контузени състезатели /Николай Петров и Ангел Неев/, достигайки до 2-ри кръг на надпреварата и отсъпвайки с драма на “Раковски“ Севлиево с 2:3 гейма.

Реклама

Като цяло представянето на мъжката формация е достойно и определено отговаря на възможностите на клуба както във финансов аспект, така и с оглед на останалите субективни обстоятелства.
Специално трябва да се отбележи, че в състава участват десет момчета от Тетевен, осем от които са юноши старша възраст на клуба, а освен това едни от най–силните единици на състава не успяха да се включат пълноценно поради получените контузии.

Ръководството на Тетевен Волей цени високо всички, които по един или друг начин подпомогнаха клуба в труден за него момент. Без тяхното съдействие отборите ни нямаше да могат да участват в първенството.
Благодарим искрено на – Развитие КДА, Енекод АД, ЦЕ ЕС ГЕ България ООД, Профи Турс ЕООД, Камакс ООД, Петрол АД.
Благодарим и на всички наши фенове и на тези, които вярват в нас и продължават да ни подкрепят! Обещаваме на всички Ви, че през втория полусезон ще Ви дадем още повече поводи за гордост и радостни моменти!

Реклама