Кирил Русинов ще представи България на световното по бокс

Реклама

Най-малко един медал от световното първенство в Екатеринбург ще гони мъжкият ни национален отбор по бокс. Това заяви треньорът Жоел Арате на пресконференция в Пресклуб „България“ ден преди заминаването на тима ни за Русия.

Шампионатът на планетата е от 9 до 21 септември, като България ще бъде представена от петима боксьори. Това са Даниел Асенов (52 кг), Боян Асенов (57), Кирил Русинов (63), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91). Категориите на световното първенство са променени, като са в унисон с тези, които ще бъдат на олимпийските игри в Токио догодина. Това засилва конкуренцията, тъй като някой от тегловите дивизии са премахнати.

„На световното няма да има категория до 49 килограма, което означава, че доста сериозна част от тези бойци ще дойдат при мен на 52 кг. Това не ме притеснява, защото съм подготвен и целта е ясна – медал“, заяви многократният европейски шампион Даниел Асенов. На него, Панталеев и Белберов падат надеждите за добро представяне като най-опитни в състава ни.

Реклама

„Нивото на световното първенство ще бъде изключително високо. Ние се подготвихме добре и мисля, че сме готови. Искам да вземем най-малко един медал – това е основната ни цел“, обясни Арате.

На шампионата в Екатеринбург ще участват 490 боксьори в 8 категории, което прави приблизително по 60 бойци дивизия.

Реклама