Спортен клуб по борба „Бенковски“ – гр. Тетевен жъне успехи на национална и международна сцена

Реклама

Новосъздаденият преди почти 5 месеца спортен клуб по борба „Бенковски“ – гр. Тетевен, който има всички необходими лицензи от Министерство на младежта и спорта на Р България и Българската федерация по борба, вече трупа успехи.

Идеята за възникването му, казват основателите, е да запълни създалата се празнина в сферата на борбата и да възроди интереса към традиционния спорт в гр. Тетевен. Към момента в клуба тренират почти 40 деца и младежи на възраст от 8 до 20 г., вкл. мъже, а треньори са небезизвестните Веселин Алексиев и Марио Алексиев, които са подкрепени и от своя помощник Тодор Христов.

Само за последната седмица Преслав Христов, на 9 г., завоюва първо място на престижното национално състезание Купа „Самоков“. На международния турнир за Купа „Победник“ в Сърбия също имаше победи. При юношите – Валери Алексиев и Игнат Севинов взеха златни отличия, като вторият е и най-добър борец на турнира, а Юлиян Маринов си тръгна от надпреварата със сребро.

Реклама

Най-големият успех на клуба е представянето на Марин Маринов, юноша на школата. Той е на 16 г. и към момента се състезава едновременно за СКБ „Бенковски“ – гр. Тетевен в България и за БК „Црвена звезда“ – гр. Белград, Сърбия. Марин стана шампион на Република Сърбия, като част от мъжкия тим на „Црвена звезда“ в края на изминалата седмица на турнир на т.нар. Първа лига – мъже на Сърбия, състояла се в гр. Петровац на Млава. Той е и вторият тетевенец, след Иван Стоянов, който вдига купата на отборен шампион в западната ни съседка.

Реклама