Изабела Янкова стана Спортист на 2018 година

Реклама

На 18 януари в ресторанта на хотел ,,Еница“ в град Тетевен, за втори път се състоя церемония по връчване на наградите „Спортист на годината – Тетевен 2018“.

Събитието откри д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, която поздрави присъстващите: „Щастлива съм, че за втора поредна година ще излъчим ,,Спортист на годината“. Отново ще засвидетелстваме своето уважение и ще отдадем заслуженото към успехите и постиженията на нашите таланти. През последните три години с моя екип неведнъж показахме, че полагаме нужните усилия и загриженост за развитието на спорта… Уважаеми треньори, не спирайте да раздавате Вашите умения, упоритост и търпение в името на преуспяващите деца! Уважаеми спортисти, бъдете здрави и успешни! Пожелавам Ви още по-високи постижения занапред и никога да не се предавате! Предизвикателствата, пред които се изправяте ежедневно, са всъщност малките стъпки към големите медали! Пожелавам на всички една успешна и щастлива 2019 година!“

Наградите връчиха д-р Мадлена Бояджиева, Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен и Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, изявен боксьор в тежка категория, многократен републикански шампион, носител на отличия от европейски, световни и олимпийски игри .

Реклама

В категория ,,Десетте най – добри спортисти“ почетното първо място зае Изабела Янкова. Наградата връчи миналогодишният победител Игнат Миленов. Изабела е състезателка на Спортен клуб по планинско колоездене – гр. Чепеларе, бивша състезателка на Спортен клуб по ориентиране „Тетевен“, ученичка в СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен, световен шампион на Световното първенство по спускане за младежи, с участието на над 300 младежи от 25 държави, провело се от 2 до 5 август в Зерфаус Фис Ладис, Австрия. Два златни медала за България в два поредни дни успява да завоюва талантливата колоездачка, която е и носителка на златно и сребърно отличие от балкански първенства. С първо и второ място от различни купи и състезания, включени в държавния календар на Федерацията по планинско колоездене.

На второ място се класира Валери Алексиев. Той е ученик в СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен, състезател на спортен клуб по борба „Тетевен“ – класически стил, държавен шампион за кадети на държавно лично първенство по борба в гр. Бургас от 28 февруари до 2 март 2018 г. в категория до 80 кг., обявен за най-резултатен състезател на турнира, държавен шампион на държавно лично първенство, отборен шампионат за кадети – класически стил в Пловдив от 9 до 10 юни, участник в международни турнири и първенства.

Третото място зае Камен Петров. Камен е ученик в СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен, състезател на спортен клуб по борба „Тетевен“ – класически стил, държавен шампион за кадети на държавно лично първенство по борба в гр. Бургас от 28 февруари до 2 март 2018 г. в категория до 110 кг., държавен шампион на държавно лично първенство, отборен шампионат за кадети – класически стил в Пловдив от 9 до 10 юни, участник в международни турнири и първенства.

Следващите места се подредиха както следва: Четвърто място – Орхан Юсеин от СК по борба; Пето място – Генади Севдалинов от СК по борба и Игнат Миленов; Шесто място – Петя Петкова от СК по ориентиране; Седмо място – Славена Петкова от СК по ориентиране; Осмо място – Йоан Иванов от СК по тенис на маса; Девето място – Бранимира Маркова от СК по ориентиране; Десето място – Виолета Борисова от СК по ориентиране.

Бяха раздадени и три специални награди в категория ,,Специална награда на Кмета на Община Тетевен“. Те отидоха при Борислава Съйкова – национален състезател за девойки до 19 години, състезател на Спортен клуб по волейбол ЦСКА – София; Кирил Русинов – шампион на Република България по бокс за мъже в кат. 60 кг., национален състезател и участник в Европейски и Световни първенства по бокс; Спортен комплекс „Олимп Спорт“ – Тетевен – за любезното предоставяне на спортни зали и терени, създаващо условия за пълноценен учебно – тренировъчен процес на детско – юношеските спортни школи на територията на община Тетевен.

Награди за „Най-добър отбор“ в категория „Колективни спортове“ получиха Волейболен клуб “Тетевен волей“ за юноши старша и Футболен клуб “Светкавица“ – с. Градежница, общ. Тетевен. „Клуб с най-разрастваща се школа“ бе определен клуб „Георги Бенковски“. „Клуб с най-активно участие в общински състезания“ за 2018 година е Футболен клуб „Вихър“ – с. Глогово, общ. Тетевен.

В категория „Треньор на годината“ нямаше класиране, защото всички са заслужили и всички са „първи сред равни“. Бяха наградени седем треньора: Алекси Гигов – треньор на Футболен клуб „Светкавица“ – с. Градежница; Веско Алексиев – треньор по борба и личен треньор на Орхан Юсеин; Илиян Иванов – бивш национален състезател за юноши и състезател от Супер лигата и Висша лига за мъже на Република България, перспективен млад треньор на деца и юноши от школата на Волейболен клуб „Тетевен волей“; Младен Маринов – треньор на момчета и момичета и юноши и девойки към Спортен клуб по ориентиране „Вежен“ – Тетевен; Петър Мечкаров – доайен на волейболния спорт за община Тетевен, треньор на детско – юношеската школа и мъжкия отбор на Волейболен клуб „Тетевен волей“; Северин Байдуловски – дългогодишен треньор на деца и юноши по тенис на маса към местния клуб „Тетевен“; личен треньор на Йоан, г-н Байдуловски е най-възрастен сред номинираните треньори; Стефчо Маринов – треньор на подготвителни групи и деца към една от най-разрастващите се спортни школи – детската школа по футбол към Футболен клуб „Георги Бенковски“.

Наградените спортисти получиха грамоти, плакети, парични награди и топки от Община Тетевен. Спортист на годината за 2018 година Изабела Янкова получи парична сума и от Кооперация ,,Бели Вит“ – Тетевен.

За прекрасното настроение на церемонията се погрижиха танцьорите от ТС ,,Ябланска огърлица“.

Реклама