Тетевен ще бъде лагер на борците класическия стил от турнира „Дан Колов“

Реклама

От 28 февруари до 3 март в Русе ще се проведе турнирът „Дан Колов – Никола Петров“. За надпреварата пристигат повече от 300 чужденци от над 20 държави, сред тях Япония, Република Корея, Полша, Аржентина, Тунис, Индонезия. Крайният срок за заявки е 14 февруари, като има запитвания още от Русия, САЩ, Турция, Индия, съобщава сайтът Plovdiv24.

Преди състезанието много от отборите ще пристигнат и на лагер у нас. Първи идват корейците и японците – на 25 февруари. Лагерът за свободния стил, мъже ще бъде в Самоков, за класиците – в Тетевен, а за жените – в Благоевград.

За форума са резервирани и всички хотели в крайдунавския град. А родната федерация получава пълно съдействие от местната управа за организиране на турнира на най-високо ниво. За последно Русе бе домакин на голямо състезание по борба през 2016 година – европейското за младежи до 23 г.

Реклама

Интересът е провокиран и от факта, че турнирът в свободната борба при мъжете и жените ще бъде рейтингов. Първият такъв за сезона бе „Иван Яригин“ в Красноярск (Русия), който завърши миналата седмица, и на който двукратната европейска шампионка Биляна Дудова спечели бронз в категория до 57 кг.

За надпреварата се очаква да пристигне и Русия с първия си състав, начело със звездата си Абдулрашид Садулаев. За Руския танк това ще бъде единствено състезание преди Евро 2019 през април в Букурещ или европейските игри в Минск през юни.

Реклама