Олимпик Тетевен – един странен футболен звяр

Реклама

Една малко позабравена история, която ни връща по времето на сезон 1997/98 г. В българския елит влиза странният футболен звяр Олимпик. През годините той сменя имена и лицензи, тъй като започва от село Галата, минава през Тетевен, за да завърши в Стара Загора, пише сайтът BGS.net

За арена на историческия сезон, посочен в началото, е избран стадион „Георги Бенковски“ в Тетевен. С излизането на отборите зазвучава клубният химн, а константните величини, когато гостуват Левски или ЦСКА, са допълнени с още една – съдията Светозар Маринов.

В 4-ия кръг на шампионата в Тетевен гостува Левски. Олимпик тръшва 2:1 сините за радост на големия събрат Литекс, който месеци по-късно прегръща историческата първа титла. Храбрите домакини повеждат 2:0, Гонзо намалява в 85-ата мин.

Реклама

Друг интересен двубой, за който споменават ot BGS.net, e в 27-ият кръг на първенството. Той обаче ще бъде помнен дълго. 12 000 зрители посрещат под скалите ЦСКА с Трифон Иванов, Емил Костадинов, Бончо Генчев, Емил Кременлиев, Ивайло Андонов, Стилиян Петров, Милен Петков. На стадиона причернява още в 8-ата минута, когато Ралчев от Олимпик се врязва като болид в краката на Деянов. Гледката докарва до лудост природен непукист като Трифон Иванов. Кракът на Методи е пречупен на две. Зарко оценява зрелището с жълт картон. До края футбол няма. Шефът на ЦСКА Димитър Джамов предвидливо затваря гостите в съблекалнята и слага един от бодигардовете си пред вратата. Не толкова адекватни са колегите му, които не знаят какво да правят с Деянов. Добре, че съпругата му Лила не издържа и пали автомобила още когато чува новината по радиото. Именно тя прибира халфа от тетевенската болница в София. Слава богу, защото служебният форд на ЦСКА закъсва по пътя и се добира до столицата с „Пътна помощ“.

Реклама