Отборът на „Пожарникарите“ с бронзови медали от турнира „Банкя рита“

Реклама

През изминалият уикенд, в курортният град Банкя, се проведе изключително силният турнир по мини футбол „Банкя рита“, под патронажа на кмета – Рангел Марков.

На турнира отбора на АФК „Пожарникарите“ – Тетевен постигна един от най-големите си успехи на национално ниво. Тетевенци стигнаха до трето място и бронзовите медали, а техният мениджър – Румен Трифонов бе избран за най-добър мениджър на турнира.

През първият ден бяха квалификациите, в които отбора от Тетевен стана най-категоричният победител в групите и след две гръмки победи над класни отбори съставени от бивши и настоящи звезди на ЦСКА 1948, Левски, Банско и т.н., се класира за финалите в неделя и заслужено стана любимец на местните феновете. В неделният ден „Пожарникарите“ победиха по впечатляваш начин, силният отбор на „EGT“ с 4 на 0 и така стигнаха до финалната четворка. След загуба с 4 на 2 от пълният с национали по футзал и минифутбол отбор на „СПАРТА“ (станал и шампион на турнира), нашите момчета абсолютно заслужено стигнаха до бронзовите медали.

Реклама

След като за две години от създаването си АФК „Пожарникарите“ станаха шампиони на лигата в Троян, взеха супер Купата на БАМФ – ТРОЯН, станаха вицешампиони на Супер турнира на Хотел Дива, участваха в шампионската лига по мини футбол и изиграха два четвъртфинала на Турнири в Сърбия, момчетата от Тетевен записаха нов голям успех на национално ниво. Още по впечатляващо е, че отбора е съставен изцяло от момчета от региона, които показват много майсторство, красива игра и повече от успешно се противопоставят на грандовете по мини футбол.

Реклама