Проведоха се традиционните народни борби в село Галата

Реклама

На 5-ти май се проведоха традиционни народни борби в село Галата, част от традиционния събор на селото. Борбите бяха в памет на Пенчо Шутев – дългогодишен състезател по борба, шампион на Р. България, участник в много държавни и международни турнири, първи треньор и създател на много таланти от с. Галата и околността.

Състезанията се проведоха под егидата на Николай Нанков – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, организирани със съдействието на Марин Орлинов.

На народните борби присъстваха още Иван Миховски – народен представител, Мария Стойчева – председател на ОбС-Тетеввн, Свилен Русинов – зам.-кмет на Община Тетевен, жители и гости на общината.

Реклама

В състезанието по народни борби взеха участие близо 80 участника от община Тетевен, Велико Търново, Севлиево, Ботевград, Плевен и др. населени места. Участие имаше от различни възрастови категории, с компетентното съдийство на Игнат Дойчинов – Тачо. Получи се оспорвано и зрелищно състезание, което събра над 600 човека публика.

Реклама