Ще ремонтират тротоарната настилка на част от ул. „Христо Ботев“

Реклама

В началото на месец юли 2019 г. ще стартират ремонтни дейности на тротоарната настилка на ул. „Христо Ботев“ в гр. Тетевен. Дейностите са предвидени в участъка от магазин „Т-маркет“ до сградата на полицията. Ремонтът предвижда премахване на тротоарната настилка и поставяне на нови тротоарни плочки, съобщават от общинска администрация.

В текста е посочено още, че в дадения участък се намират 7 броя липи, които са компрометирали тротоарната настилка. Поради своята възраст, дърветата ще продължат да увеличават обема на кореновата си система и да повдигат тротоарните плочки.

Във връзка с предстоящия ремонт – на 25.06.2019 г. започна премахване на липите по ул. „Христо Ботев“ в гр. Тетевен. Дърветата ще бъдат премахнати, тъй като ще повдигнат новата тротоарна настилка, която ще бъде поставена. Част от дърветата са наклонени към пътното платно и с оглед на честите метеорологични аномалии на времето, липите могат да създадат опасност за преминаващите хора и автомобили.

Реклама

След приключване на ремонта на тротоарната настилка ще бъдат засадени еквивалентен брой на премахнатите липи – 7 броя дървета от вида „чинар“. Същите дървета са засадени на платения паркинг на ул. „Христо Ботев“ – на отсрещната страна на улицата.

Реклама