Тетевен събира елита на българския бокс в първия кръг на Националната лига Efbet

Реклама

Елитът на българския бокс се събира в Тетевен на 9 юни, когато в града ще се проведе първия кръг на Националната боксова лига Efbet. Началният гонг за сблъсъка между отборите на Ханове и Лъвове ще бъде ударен в 20,00 ч. в зала „Георги Бенковски“. Билетите вече са в продажба, като цената е 5 лв. за нормален пропуск и 120 лв. за ВИП маса. Те могат да бъдат закупени на besttickets.bg, както и на място в деня на събитието, когато ще бъдат отворени каси пред залата, съобщават от НБЛ Ефбет.

Първият кръг на Националната боксова лига Efbet бе представен на пресконференция в Община Тетевен днес. В брифинга участие взеха кметът на града д-р Мадлена Бояджиева, заместникът й Свилен Русинов, председателят на Лигата Атанас Николов, изпълнителният директор на федерацията по бокс Светослав Сапунджиев, както и състезателите Кирил Русинов и Рами Киуан. 

„Искам да благодаря на Българската федерация по бокс, че избра Тетевен за място на провеждане на това голямо събитие. За първи път в града ни ще има боксово състезание от този мащаб. Знам, че състезанието се радва на голям интерес и заради това ние подадохме ръка на тази идея. Мисля, че заедно ще можем да я осъществим успешно. Освен това в града имаме пример в бокса в лицето на г-н Свилен Русинов“, заяви д-р Мадлена Бояджиева.

Реклама

„Аз също искам да благодаря на федерацията, че се довери на Тетевен за провеждането на такова голямо състезание. Единственото, за което се притеснявам е, че залата ни е малка и няма да може да побере всички зрители, които ще имат желание да гледат мачовете на живо. Наистина трудно за организация мероприятие, но се надявам с подкрепата на д-р Бояджиева и федерацията да се справим“, заяви бронзовият медалист от олимпиадата в Барселона 1992 Свилен Русинов.

„Много се радвам, че Лигата ще бъде в Тетевен. Знам, че ще бъде трудно, защото в публиката ще има много приятели, които ще викат за мен. Надявам се да се справя. Във форма съм!“, каза Кирил Русинов, чийто мач в категория до 60 килограма срещу Михаил Куртев ще бъде главен за вечерта.

Председателят на Лигата Атанас Николов обясни, че целта на проекта е да се разшири географията на бокса в България. Именно заради това догодина ще се търсят нови градове за провеждането на състезанието, но бе категоричен, че е възможно през 2021-ва кръг Лигата отново да се проведе в Тетевен. 

Националната боксова лига Efbet е най-важният проект на федерацията при мъжете. Право на участие имат само първите трима състезатели от ранглистата за всяка категория. Боксьорите са разделени в три отбора – Лъвове, Ханове и Багатури, а в Тетевен ще участват 2 от тях. Тимовете са съставени от шампионите в категориите за 2018 г. и следващите ги в ранглистата от държавния спортен календар.

МАЧОВЕТЕ:

52 кг Даниел Асенов – Тинко Банабаков 
56 кг Боян Асенов – Ерджан Шабанов
60 кг Кирил Русинов – Михаил Куртев 
64 кг Иван Атанасов – Венсан Киркоров 
69 кг Антон Ситев – Петър Драганов
75 кг Рами Киуан – Хюсеин Хюсеин
81 кг Виктор Николов – Кристиян Николов 
91 кг Иван Мечков – Радослав Пантелеев
91+ кг Петър Белберов – Пламен Петков

Реклама