Проведе се Общинско първенство по шахмат

Реклама

В дните от 21 до 23 юни се проведе Общинско първенство по шахмат, което е част от календара на Общинската програма за занимания по интереси, направление „Спорт“. Събитието бе в памет на Алекси Милев – първият организатор на Международния шахматен фестивал, който се провежда традиционно в Тетевен.

На официалното откриване на турнира присъства Зам.-кметът на Община Тетевен – Свилен Русинов. Той окуражи участниците и ги поздрави за ентусиазма и любовта към един от спортовете, в които България е неизменна сила в годините и има своите световни първенци.

В първенството участваха деца и младежи в трите възрастови групи – до 10 г., до 14 г. и до 18 г., като същевременно се проведе и турнир за мъже и жени по системата „ускорен шах“, която позволи на състезателите да изиграят партии по 15 и 20 минути.

Реклама

Първенците в трите възрастови групи бяха както следва: до 10 г. – Елена Петрова от 20 ОУ „Тодор Минков“ – гр. София; до 14 г. – Александър Александров от СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен; до 18 г. – Ивелин Симеонов – ПГСУ – гр. Тетевен, следван от Анаид Асенов от НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен и Драгослав Симеонов от СУ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен. При мъжете лидер в класирането бе Евгени Бърдаров от гр. Тетевен, следван от Димитър Александров, отново от Тетевен и Огнян Стоянов от с. Градежница. Лазар Лазаров пък бе отличен като най-възрастен участник, верен на шахматната игра.

Реклама